Sannas HundLiv startades upp 2007.

Jag är både certifierad och diplomerad SBK instruktör, samt har många års erfarenhet av jakt- och tjänstehundar (Väktar och Polishund), så väl som egen tränings och tävlingserfarenhet i diverse olika sporter. Ni kan se mina resultat med egna hundar på min kennelsida www.grandlutin.com.

 Några av mina utbildningar är:

* Valpspecial

* Spår- och Sök- special

* Uppletande - fördjupning

* SBK Instruktör - Valp och Allmänlydnad (1998)

* SBK Instruktör - Bruks och Tävlingslydnad elitnivå (2006)

* SBK Tävlingsledare Bruks/Lydnad (dock ej auktoriserad sen -2014)

* SBK Mentaltestfigurant (2006)

* Träningsfigurant och Skyddsansvarig Svenskskydd/IPO (2002)

* Klickerträning

* Shaping

* Rallylydnad

* Viltspår/Jägarexamen

* Mängder av föreläsningar och läger ordnat genom SBK/SKK samt även i privat regi, med några av Sveriges duktigaste hundprofiler.

* Har tränat och tävlat fram egna hundar till Lydnads Champion, IPO3, BSL3, Elit Bruks, Högre svensk skydd, RallylydnadsMästare,  RallyChampion och Väktarhund.

* Har för skojs skull också tävlat Heel Work to music, Hoopers samt Nose Work, inofficiellt och officiellt. Tränar specialsök, personsök och viltspår med egna hundar, som aktivering.

 

 
 

Jag är en tjej född -69, och mitt största intresse i livet är hundar, därav namnet "Sannas Hund Liv".

Jag är till yrket utbildad Friskvårdskonsulent/Personal Trainer vilket innebär att jag alltid arbetat med individanpassade träningsmetoder, vilket är oerhört viktigt inom hundträning också.

Alla hundar är olika individer med olika egenskaper, och det är just dessa personliga egenskaper vi ska utnyttja när vi tränar, för bästa resultat. Vidare har alla raser också sina speciella framträdande egenskaper, och detta är också viktigt att beakta vid träning.

Jag tränar med positiv förstärkning (belöningar) och sätter största tonvikt på en god relation, hund - förare emellan. Givetvis måste man få ställa krav och sätta gränser för sin hund, och detta görs i takt med att hunden lärt sig vad som förväntas av den. Personligen tar jag tillvara på hundens alla beteenden och försöker nyttja dem i olika träningssammanhang. En hund som bjuder på sig själv är en underbar träningskompis och mycket mottaglig för all inlärning.

Stress är något jag fördjupat mig mycket inom de senaste åren. En hund som är stressad kan inte ta in information. Att bryta stressen kan vara svårt. Det gäller att träna smart och förebygga "fällorna" i tid. Allmänlydnad anser jag är den typ av lydnad där vi uppfostrar vår hund till att förstå vad som är tillåtet och inte tillåtet. Detta kan inte en hund förstå av sig själv. Det är vårt ansvar som hundägare att klargöra och förtydliga detta för vår bästa vän. Detta gör vi givetvis med belöningsbaserade grunder, men också via negativ förstärkning i det fall det skulle behövas. Det är inte ok för mig att en hund uppför sig illa och skrämmer andra hundar eller människor, oavsett anledning.

Jag har mina utbildningar och "rötter" inom SBK/SKK såväl som privata hundutbildningar. Mina kurser är ett komplement till just SBK´s kurser. Jag har egen tränings- och tävlingserfarenhet inom våra svenska lydnads och bruksgrenar, så väl som IGP, men har även hjälpt till att träna upp diverse olika typer av tjänstehundar och jakthundar. Raserna jag kommit i kontakt med under mina "hundår" är ganska många, och jag uppskattar verkligen varje ras för sig. I dagsläget har vi, min man och jag, rasen Beauceron och Malinois. Klicka gärna in på vår kennelsida www.grandlutin.com

Väl mött!

Vänliga hälsningar Sanna