Sannas HundLiv startades upp 2007.

Jag är både certifierad och diplomerad SBK instruktör, samt har många års erfarenhet av jakt- och tjänstehundar (Väktar och Polishund), så väl som egen tränings och tävlingserfarenhet i diverse olika sporter. Ni kan se mina resultat med egna hundar på min kennelsida www.grandlutin.com.

 Några av mina utbildningar är:

* Valpspecial

* Spår och Sök-special

* Uppletande - fördjupning

* SBK Instruktör - Allmänlydnad

* SBK Instruktör - Bruks och Tävlingslydnad på elitnivå

* SBK Tävlingsledare Bruks/Lydnad (dock ej auktoriserad sen -2014)

* Mentaltestfigurant

* Träningsfigurant/Skyddsansvarig Svenskskydd/IPO

* Klickerträning

* Shaping

* Rallylydnad

* Viltspår/Jägarexamen

* Mängder av föreläsningar och läger ordnat genom SBK/SKK samt även i privat regi, med några av Sveriges duktigaste hundprofiler.

* Har tränat och tävlat fram egna hundar till Lydnads Champion, IPO3, BSL3, Elit Bruks, Högre svensk skydd, RallylydnadsMästare,  RallyChampion och Väktarhund.

* Har för skojs skull också tävlat Heel Work to music, Hoopers samt Nose Work, inofficiellt och officiellt. Tränar specialsök, personsök och viltspår med egna hundar, som aktivering.

 

 
 

Jag är en tjej född -69, och mitt största intresse i livet är hundar, därav namnet "Sannas Hund Liv".

Jag är till yrket utbildad Friskvårdskonsulent/Personal Trainer vilket innebär att jag alltid arbetat med individanpassade träningsmetoder, vilket är oerhört viktigt inom hundträning också.

Alla hundar är olika individer med olika egenskaper, och det är just dessa personliga egenskaper vi ska utnyttja när vi tränar, för bästa resultat. Vidare har alla raser också sina speciella framträdande egenskaper, och detta är också viktigt att tänka på vid träning.

Jag tränar med positiv förstärkning och sätter största tonvikt på en god relation hund - förare emellan. Givetvis måste man ställa krav och sätta gränser för sin hund, men detta görs i takt med att hunden lärt sig vad som förväntas av den. Personligen tar jag tillvara på hundens alla beteenden och försöker nyttja dem i olika sammanhang. En hund som bjuder på sig själv är en underbar träningskompis och mycket mottaglig för all inlärning.

Jag har mina utbildningar och "rötter" både inom SBK/SKK och privata hundutbildningar, och mina kurser är ett komplement till just SBK´s kurser. Jag har egen tränings- och tävlingserfarenhet inom våra svenska lydnads och bruksgrenar, så väl som IGP, men har även hjälpt till att träna upp diverse olika typer av tjänstehundar och jakthundar. Raserna jag kommit i kontakt med under mina "hundår" är ganska många, och jag uppskattar verkligen varje ras för sig. I dagsläget har vi, min man och jag, rasen Beauceron och Malinois. Klicka gärna in på vår kennelsida www.grandlutin.com

Väl mött!

Vänliga hälsningar Sanna